De Kapel: God komt achterom

Er was voor de hoogzwangere Maria en haar man Jozef geen plaats in de herberg. Ds. Paul Visser vertelt dat het bijna lijkt alsof God zelf voor een gesloten deur staat. Hij komt zo ongezien. Logisch dat de mensen Hem niet zien staan. Als hij bij de voordeur niet welkom is, komt Hij wel achterom. Dat kan ook jou gebeuren, onverwacht.

In de nacht waarin Jezus werd geboren, gaat God gewoon achterom. De herbergier wist niet dat in de hoogzwangere Maria, Gods Zoon voor zijn deur stond en stuurt ze naar achteren. In het geboorteverhaal wordt niet over een stal gesproken. Waarschijnlijk was het op de binnenplaats, waar de dieren overnachtten. God verschijnt vaker een onopvallende manier. Het levert een bekend bezwaar op. ‘Wat zie je eigenlijk van God?’

Aflevering: De Kapel, 26 december 2017 om 09.55 uur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie