Er zijn van die teksten in de Bijbel die soms een heel eigen leven zijn gaan leiden. Een van de bekendste of misschien wel beruchtste is een woord van Jezus: ‘Velen zijn geroepen, maar slechts weinigen uitverkoren.’ Misschien vraag jij je ook wel af hoe het precies zit met deze boodschap. Dan helpt ds. Paul Visser je graag uit je vertwijfeling in zijn overdenking.

Sommige teksten uit de Bijbel leiden soms een heel eigen leven. De uitspraak “Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren”, is daar een van. Het is de vraag of die vertaling wel goed is. Letterlijk staat er: “Velen zijn de geroepenen, weinigen de uitverkorenen.”

Wanneer je naar de reacties van veel mensen kijkt, lijkt God haast een roepende in de woestijn. God biedt het beste aan, maar veel mensen willen daar niets van weten. Omdat God het allerbeste aanbiedt en omdat Hij onnoemelijk veel van mensen houdt, blijft Hij hen uitnodigen om een heel nieuw leven te ontvangen.

Zondag 4 februari werd een overdenking van dominee Paul Visser uitgezonden door de EO. Lees en bekijk  ‘De Kapel’ terug.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *